Projekt
minipivovaru vychází z filozofie, že pivo se má vypít tam, kde vzniklo. Na
stáčení piva do plechovek a láhví a jeho distribuci by se spotřebovalo více
energie, než spotřebujeme při jeho výrobě. Proto byl postaven minipivovar hned
vedle hospody, kde se vyrobené pivo čepuje.
Minipivovar je vybaven kompletní technologií pro výrobu piva ze základních surovin. Začíná se šrotováním sladu, ze kterého se na dvounádobové varně připraví sladina. V průběhu chmelovaru je pak ve třech dávkách přidán chmel a po následném zchlazení pivo kvasí a zraje. Hotové nefiltrované a nepasterované pivo pak míří do výčepního sklepa místní hospody.
Protože máme pivo rádi, děláme ho takové, jaké chceme sami pít. Takové, které nebude škodit našemu zdraví, ze kterého budeme mít radost. A abychom si mohli dopřát zdravého osvěžení i když zrovna pracujeme, vyrábíme také vlastní nealkoholické pivo a fermentovanou limonádu. Pro náš Petrův Ležák používáme slad v BIO kvalitě a pokud seženeme v BIO kvalitě i další suroviny, budeme z nich vařit i naše další piva.
EPM: | 13% |
Alkohol: | 5,0% |
Hořkost: | 35 |
Slad: | Plzeňský BIO |
Chmel: | Žatecký poloranný červeňák, Premiant, Sládek |
Vysoká hořkost a plnost dávají tomuto pivu výrazný charakter a vysokou pitelnost. Toto pivo vyrábíme ze sladu v BIO kvalitě.
EPM: | 10% |
Alkohol: | 5,0% |
Hořkost: | 30 |
Slad: | Plzeňský BIO |
Chmel: | Žatecký poloranný červeňák, Premiant, Sládek |
Lehké pivo, které zažene žízeň. Toto pivo vyrábíme ze sladu v BIO kvalitě.
EPM: | 11% |
Alkohol: | 5,5% |
Kvasinky: | BRY-97 |
Slad: | Ječný Plzeňský, Pšeničný |
Chmel: | Nelson Souvin, Mosaic, Hallertau Blanc |
Velmi osvěžující světlé silně prokvašené pivo s vysokým řízem a výraznou chmelovou vůní.
Svrchně kvašený speciál ve stylu
Belgian Pale Ale. Belgický kmen kvasinek dává pivu aroma po hřebíčku a vanilce.
Kombinací 3 typů sladu jsme dosáhli svěží zlatavé barvy a plné sladové chuti.
Nejlépe se hodí k našemu
langoši s hromadou sýra a vanilkové zmrzlině.
EPM: | 14% |
Alkohol: | 5,9% |
Hořkost: | 27 |
Kvasinky: | LalBrew Abbaye |
Slad: | Best Pale Ale, Best Wheat, Best Vienna |
Chmel: | Sládek, Hallertau Blanc |
EPM: | 14% |
Alkohol: | 5,8% |
Hořkost: | 30 |
Kvasinky: | LalBrew London |
Slad: | Pale Ale, karamelový, čokoládový, sušenkový, special X |
Chmel: | Žatecký, Amarillo, Citra |
Tmavá ebenová barva, krémová pěna, sladší stout s chutí kávy a čokolády. Středně ovocné aroma s tóny sušeného ovoce a svěžestí chmelových odrůd Amarillo a Citra.
Toto pivo je inspirováno atmosférou konce léta. Plné a
sametové s vůní zralého ovoce. Působí
krémovým dojmem připomínajícím ovocný mošt.
EPM: | 14% |
Alkohol: | 5,1% |
Hořkost: | 21 |
Kvasinky: | LalBrew Verdant |
Slad: | Maris Otter Ale, Ovesný, Pšeničný |
Chmel: | Amarillo, Cascade |
Speciální tmavé pivo uvařené ze 4 druhů sladů. Vybrali jsme výrazné aromatické slady a pivo decentně nachmelili chmely s jemnou hořkostí tak, aby vyniklo jejich karamelově-kávové aroma. Kvasinky London dávají pivu silné a plné tělo.
EPM: | 13% |
Barva: | 55 EBC |
Hořkost: | 21 |
Kvasinky: | LalBrew London |
Slad: | Best Pilsen, Best Biscuit, Best Caramel Aromatic, Best Melanoidin |
Chmel: | Premiant, Hallertau Blanc |
Žádný přidaný cukr, žádná chemie. Pivo vyrábíme
výhradně ze sladu, chmele a šťávy z višní za použití speciálního kmene kvasinek, které mu dají výraznou kyselost. Naše pivo
je hluboce prokvašené a působí tak lehkým a velmi osvěžujícím dojmem.
Pivo je nefiltrované a nestabilizované.
EPM: | 14% |
Alkohol: | 4,1% |
Hořkost: | 1 |
Barva: | Červená |
Kvasinky: | LalBrew PhillySour |
Slad: | Best Plzeňský, Best Pšeničný |
Chmel: | Žatecký Poloraný Červeňák |
EPM: | 7% |
Alkohol: | 0,42% |
Hořkost: | 24 |
Kvasinky: | Experimentální Lallemand |
Slad: | Plzeňský |
Chmel: | Žatecký poloraný červeňák |
Pivo vařené klasickým způsobem, ale kvašené speciálním kmenem kvasnic.
Limonádu vyrábíme pomocí fermentace
speciální kulturou mikroorganizmů. Limonádu nepasterizujeme ani nefiltrujeme
abychom zachovali přirozený obsah zdraví prospěšných složek.
Voda, cukr řepný, cukr třtinový, šťáva z višní, citronová kys., oxid uhličitý, speciální kultura mikroorganizmů.
Osvěžující pivo vyrobené ze sladu a malin. Speciální metoda kvašení dodává tomuto nápoji výraznou
kyselost, ječné a pšeničné slady lehké tělo a bohatou pěnu a malina
romantickou barvu a lahodnou chuť.
Nefiltrované a nepasterizované svrchně kvašené ochucené plné pivo 11°.
Obsah alkoholu 4,5%
Pitná voda, ječný slad,
pšeničný slad, upravený chmel,
k. mléčná, malinový koncentrát
Jedenáctka s extraktem z kopřiv, svrchně kvašená se speciálními kvasinkami Kveik.
EPM: | 11% |
Alkohol: | 4,2% |
Hořkost: | 26 |
Kvasinky: | LalBrew Voss (Kveik) |
Slad: | Plzeňský |
Chmel: | Žatecký Poloraný Červeňák, Premiant |
EPM: | 10,5% |
Alkohol: | 4% |
Hořkost: | 33 |
Kvasinky: | LalBrew Verdant |
Slad: | Plzeňský světlý, karamelový, aromatický |
Chmel: | Polaris, Eclipse |
Osvěžující svrchně kvašené pivo s nižším obsahem alkoholu. Kombinace tří druhů sladu dává pivu plné sladové tělo, které vyvažuje výrazný charakter použitých odrůd chmele. Pivo má lehce květinové až ovocné aroma a vyváženou chuť s vyšší hořkostí.